Twój koszyk jest pusty 0,00 zł

Zapiekanka FORESTIA z jagnięciną w sosie miętowym (+podgrzewacz)

37,71 PLN 41,90 PLN
FORESTIA

Zapiekanka z jagnięciną w sosie miętowym z ryżem

Składniki: sos (34%) [woda, białe wino, sól, liście mięty (1%), oliwa z oliwek, masło, modyfikowana skrobia kukurydziana, musztarda, cukier, czosnek, bulion o smaku mięsnym (wzmacniacz smaku – glutaminian sodu, cukier, wyciąg z białka sojowego, ekstrakt drożdżowy, aromat mięsny i kurkuma), rozmaryn, tymianek i oregano], ryż długoziarnisty i dziki (33%), jagnięcina, duszona cebula (3%) [cebula, olej słonecznikowy i karmel]

Alergeny: soja, mleko, musztarda i siarczyny. Może zawierać śladowe ilości glutenu i skorupiaków.

Posiłek przyrządzić można na trzy sposoby:

- podgrzanie w garnku (ok. 7-8 minut)
- podgrzanie w mikrofalówce (750W 2min)
- podgrzanie w specjalnym worku z podgrzewaczem (ok.12 min) - podgrzewacz dołączony do zestawu


Wartości odżywcze w 100g

- Wartość energetyczna: 111kcal / 465kJ
- Tłuszcz: 4,5g
- w tym tłuszcze nasycone 1,6g
- Węglowodany: 8,5g
- w tym cukry: 0,8g
- Błonnik: 1,6g
- Białko: 9,9g
- Sól 1,2g

Waga: 350g

Marka Forestia powstała dzięki hiszpańskiej firmie Jompisa, specjalizującej się między innymi w produkcji żywności dla organizacji humanitarnych. Ich ogromne doświadczenie w tej dziedzinie zaowocowało stworzeniem marki oferującej najwyżej jakości gotowych potraw dla turystów, wielbicieli dłuższych wypraw, żeglarzy.

Dania przygotowane są z dbałością o aspekty odżywcze i zdrowotne. Nie zawierają tłuszczy trans, GMO, sztucznych konserwantów i aromatów.

Forestia nie jest klasyczną żywnością liofilizowaną, do odtworzenia posiłku nie potrzeba wody.

Przygotowanie potraw jest banalnie proste. Danie wystarczy podgrzać w garnku/ kuchence mikrofalowej (PO – Pouch) lub za pomocą dołączonego do opakowania podgrzewacza i niewielkiej ilości wody (SH – Self-Heating)

więcej
1. Rozmiar
  • 350g
0(0)
Przejdź do porównywarki Sprawdź dostępność w sklepach

Zapiekanka z jagnięciną w sosie miętowym z ryżem

Składniki: sos (34%) [woda, białe wino, sól, liście mięty (1%), oliwa z oliwek, masło, modyfikowana skrobia kukurydziana, musztarda, cukier, czosnek, bulion o smaku mięsnym (wzmacniacz smaku – glutaminian sodu, cukier, wyciąg z białka sojowego, ekstrakt drożdżowy, aromat mięsny i kurkuma), rozmaryn, tymianek i oregano], ryż długoziarnisty i dziki (33%), jagnięcina, duszona cebula (3%) [cebula, olej słonecznikowy i karmel]

Alergeny: soja, mleko, musztarda i siarczyny. Może zawierać śladowe ilości glutenu i skorupiaków.

Posiłek przyrządzić można na trzy sposoby:

- podgrzanie w garnku (ok. 7-8 minut)
- podgrzanie w mikrofalówce (750W 2min)
- podgrzanie w specjalnym worku z podgrzewaczem (ok.12 min) - podgrzewacz dołączony do zestawu


Wartości odżywcze w 100g

- Wartość energetyczna: 111kcal / 465kJ
- Tłuszcz: 4,5g
- w tym tłuszcze nasycone 1,6g
- Węglowodany: 8,5g
- w tym cukry: 0,8g
- Błonnik: 1,6g
- Białko: 9,9g
- Sól 1,2g

Waga: 350g

Marka Forestia powstała dzięki hiszpańskiej firmie Jompisa, specjalizującej się między innymi w produkcji żywności dla organizacji humanitarnych. Ich ogromne doświadczenie w tej dziedzinie zaowocowało stworzeniem marki oferującej najwyżej jakości gotowych potraw dla turystów, wielbicieli dłuższych wypraw, żeglarzy.

Dania przygotowane są z dbałością o aspekty odżywcze i zdrowotne. Nie zawierają tłuszczy trans, GMO, sztucznych konserwantów i aromatów.

Forestia nie jest klasyczną żywnością liofilizowaną, do odtworzenia posiłku nie potrzeba wody.

Przygotowanie potraw jest banalnie proste. Danie wystarczy podgrzać w garnku/ kuchence mikrofalowej (PO – Pouch) lub za pomocą dołączonego do opakowania podgrzewacza i niewielkiej ilości wody (SH – Self-Heating)

+ Dodaj komentarz

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!

Zastosowanie: Outdoor Miasto Bieganie Nordic Walking Sporty zimowe Rower Trekking Wspinaczka Alpinizm
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.