Twój koszyk jest pusty 0,00 zł

Żywność liof. STE Kurczak Tikka z ryżem 126g/665kcal

24,21 PLN 26,90 PLN
SUMMIT TO EAT

Liofilizowana żywność STE Kurczak Tikka z ryżem 126g/665kcal to doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib. Niezastąpione na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje dużo miejsca w plecaku.

 

Sprawdzone w ekstremalnych warunkach, liofilizowane dania przydadzą się też na zwykłych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem. Skondensowane, smaczne, w dużym wyborze, dostosowane do diet (np. wegetariańskiej). Łatwo i szybko się je przygotowuje. Aby powstał pełnowartościowy posiłek, potrzebna jest tylko gorąca woda – i bogaty w odżywcze składniki liofilizat (w skrócie: liof).

 

Pełnowartościowy obiad - Kurczak Tikka z ryżem (bezglutenowe)

Instrukcja przygotowania: Otwórz opakowanie rozdzierając w miejscu oznaczonym. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka). Ostrożnie nalej odpowiednią ilość wrzątku (300ml) do opakowania (do właściwej linii). Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem. Odczekaj 8 minut. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku, podawaj z opakowania.

 

Skład: ryż długoziarnisty (30%), krojone pomidory (11%), cebula, gotowany kurczak (13%), śmietanka, jogurt naturalny, olej rzepakowy, sos curry Tikka (ocet spirytusowy, sos pomidorowy, olej słonecznikowy, imbir, czosnek, kolendra, przyprawa garam masala, cukier, papryka czerwona, sól morska, mleko odtłuszczone, koncentrat soku cytrynowego, kminek, kozieradka, kardamon, chilli w proszku, kwas mlekowy, liść laurowy, zagęstnik guma ksantanowa, konserwanty kwas askorbinowy, sorbinian potasu), czosnek, mąka kukurydziana, chilli w proszku.

Porcja pojedyncza

Porcja: 126 gramów

Kaloryczność: 665 kcal

Tłuszcz: 38 g

W tym nasycone: 8,9 g

Węglowodany: 52 g

W tym cukry: 7,7 g

Błonnik: 6,3 g

Białko: 26 g

Sól: 0,8 g

 

Summit to Eat to marka z Wielkiej Brytanii, której duma to żywność liofilizowana. Powstała w 1964 r. i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty produkowane są w Anglii i Danii. Summit to Eat liofilizuje gotowe dania, zamiast przygotowywać je z osobno zamrożonych produktów. Dzięki temu smak ich posiłków korzystnie wyróżnia się z oferty na rynku. Długi okres przydatności do spożycia (do 7 lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwania tlenu z zapakowanej już paczki. Dzięki temu firma wyeliminowała większość chemicznych konserwantów.

 

Dania liofilizowane Summit to Eat cechuje wysoka kaloryczność w odniesieniu do suchej masy. Dostępny jest szeroki wybór dań: mięsne, rybne, drobiowe, wegetariańskie, bezglutenowe. Summit ot Eat ma w ofercie smaczne dania na śniadanie, na obiad oraz desery.

 

więcej
1. Rozmiar
  • 126g
0(0)
Przejdź do porównywarki Sprawdź dostępność w sklepach

Liofilizowana żywność STE Kurczak Tikka z ryżem 126g/665kcal to doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib. Niezastąpione na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje dużo miejsca w plecaku.

 

Sprawdzone w ekstremalnych warunkach, liofilizowane dania przydadzą się też na zwykłych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem. Skondensowane, smaczne, w dużym wyborze, dostosowane do diet (np. wegetariańskiej). Łatwo i szybko się je przygotowuje. Aby powstał pełnowartościowy posiłek, potrzebna jest tylko gorąca woda – i bogaty w odżywcze składniki liofilizat (w skrócie: liof).

 

Pełnowartościowy obiad - Kurczak Tikka z ryżem (bezglutenowe)

Instrukcja przygotowania: Otwórz opakowanie rozdzierając w miejscu oznaczonym. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka). Ostrożnie nalej odpowiednią ilość wrzątku (300ml) do opakowania (do właściwej linii). Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem. Odczekaj 8 minut. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku, podawaj z opakowania.

 

Skład: ryż długoziarnisty (30%), krojone pomidory (11%), cebula, gotowany kurczak (13%), śmietanka, jogurt naturalny, olej rzepakowy, sos curry Tikka (ocet spirytusowy, sos pomidorowy, olej słonecznikowy, imbir, czosnek, kolendra, przyprawa garam masala, cukier, papryka czerwona, sól morska, mleko odtłuszczone, koncentrat soku cytrynowego, kminek, kozieradka, kardamon, chilli w proszku, kwas mlekowy, liść laurowy, zagęstnik guma ksantanowa, konserwanty kwas askorbinowy, sorbinian potasu), czosnek, mąka kukurydziana, chilli w proszku.

Porcja pojedyncza

Porcja: 126 gramów

Kaloryczność: 665 kcal

Tłuszcz: 38 g

W tym nasycone: 8,9 g

Węglowodany: 52 g

W tym cukry: 7,7 g

Błonnik: 6,3 g

Białko: 26 g

Sól: 0,8 g

 

Summit to Eat to marka z Wielkiej Brytanii, której duma to żywność liofilizowana. Powstała w 1964 r. i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty produkowane są w Anglii i Danii. Summit to Eat liofilizuje gotowe dania, zamiast przygotowywać je z osobno zamrożonych produktów. Dzięki temu smak ich posiłków korzystnie wyróżnia się z oferty na rynku. Długi okres przydatności do spożycia (do 7 lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwania tlenu z zapakowanej już paczki. Dzięki temu firma wyeliminowała większość chemicznych konserwantów.

 

Dania liofilizowane Summit to Eat cechuje wysoka kaloryczność w odniesieniu do suchej masy. Dostępny jest szeroki wybór dań: mięsne, rybne, drobiowe, wegetariańskie, bezglutenowe. Summit ot Eat ma w ofercie smaczne dania na śniadanie, na obiad oraz desery.

 

+ Dodaj komentarz

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!

Zastosowanie: Outdoor Miasto Trekking
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.